canada goose nettbutikk23oaFt

60 hverdagslige ord og uttrykk du ikke visste kom fra dramatikeren

Selv de som aldri vil høre navnet hans på nytt etter å ha studert tragediene på skolen må akseptere at Shakespeare er overalt. Hans skuespill settes fortsatt ansett som høydepunktet og hans mestring av ord fortsetter å imponere og inspirere.

Bare nylig har Benedict Cumberbatch taklet uten tvil den mest utfordrende av Shakespeares roller, Hamlet, på London scenen, mens Michael Fassbender applaus som Macbeth i fjorårets store filmatisering.

Det er et spennende utvalg av hendelser planlagt opp og ned hele landet for å markere 400-årsdagen denne måneden, fra skuespill og klassiske konserter til TV specials og historiske vandringer.
canada goose nettbutikk
Shakespeares innflytelse på vår kultur er umulig å ignorere. Enten du elsker slike som Othello og En midtsommernattsdrøm, eller insisterer du ikke gjør Shakespeare, hundrevis av setninger som ble skapt av hans penn er fortsatt i bred bruk i dag.

Gang funnet deg selv i bakrus etter for mye av det gode eller sint mumler for pokker? Kanskje en venn har hatt deg i masker etter sprengning en spesielt vittig spøk, eller en bråkete nabo parti betydde at du ikke sove en kyss?

Det er ikke alltid klart om et ord eller en setning var allerede eksistert i Shakespeares levetid eller om han oppfant det, men uansett, hans skuespill ofte gi oss den tidligste innspilte bruk av mange.

Hvis du noen gang i tvil om relevansen av Shakespeare i 2016, ta en titt på disse 60 godt brukt ord som kommer courtesy of the Bard:

Fancy gratis En Midtsommernattsdrøm

Ligg lavt Much Ado About Nothing

Klikk på Adblock / Adblock Plus-ikonet, som er til høyre for adresselinjen.

På Adblock klikk Ikke kjør på sidene på dette domenet.

Hvis du er privat nettlesing i Firefox, Tracking Protection kan føre til at AdBlock varsel for å vise. Det kan være midlertidig deaktivert ved å klikke på skjold -ikonet i adressefeltet.